Koska yrityksen vastuullisuus on tärkeä asia, niin vaalimme omalta puoleltamme asioita erilaisina kokonaisuuksina josta alla muutamia esimerkkejä.

Lämmitysjärjestelmän päivitys ja siirtyminen uusiutuvaan energiaan

Kiinteistömme öljylämmityksen rinnalle olemme ottaneet vaiheittain käyttöön lämpöpumppujärjestelmän sekä älykkään kiinteistöautomaation. Lämmitysöljyn käytöstä olemme voineet näiden avulla nipistää vuositasolla jopa 85% (vuonna 2021).

Sähköenergian käyttö ja siirtyminen ”vihreään” sähköön

Valaistuksen osalta energiansäästö on myös tärkeä, joten olemme siirtyneet valaistuksessa kokonaan LED-valaistukseen. Valaistuksen uudistuksella ja säädöllä säästämmekin nykyään sähköä valaistuksen osalta n. 50% aiemmasta.

Olemme myös investoineet uusiutuvaan energiaan lisäämällä aurinkopaneeleita kiinteistömme katolle. Kesäaikana kiinteistön käyttämä energia tulee suoraan omasta tuotannostamme ja tuotantoa riittää myös myyntiinkin asti.

Jätteiden kierrätys asianmukaisesti

Koska toiminnastamme tulee paljon erilaisia jätteitä, näidenkin kierrätys hoidetaan asianmukaisesti käyttäen paikallisia toimijoita mahdollisuuksien mukaan ja tarvittaessa sitten valtakunnallisiakin toimijoita.

Palvelutoiminnan ja hankintojen vastuullisuus ja kotimaisuus

Yhtiömme kaikki työ tehdään Suomessa ja varmistamme myös sen, että mahdolliset alihankkijamme toimivat Suomessa. Ostamme aina ensisijaisesti paikallisilta yrityksiltä ja toissijaisesti valtakunnallisilta yrityksiltä, jos se vain on mahdollista.

Yhtiömme kaikissa palveluhankinnoissa kiinnitetään erityistä huomiota paikallisuuteen ja suomalaisuuteen. Olemme myös digitalisoineet niin reskontran kuin myös työntekijöiden toimintamalleja ja pyrimme myös välttämään turhaa tulostusta.